Sistema d’edició d’hipertext, Brown University 1969. Font: Wikipedia. Aquest text va ser originalment publicat al blog del CCCBLab. Versión en castellano - English version L’any 1962, el científic Steve Russell, del MIT, presentava un dels primers videojocs de la història:…

Enguany he tingut l’oportunitat de col·laborar com a assessor de continguts del festival Kosmopolis del CCCB i de les activitats del BookCamp, sota la coordinació de Maria Farràs. Com que la programació que podeu consultar en la web és tant…

El 2012 Media Antena Catalunya va publicar la traducció de la guia de FINANÇAMENT PÚBLIC DE PROJECTES TRANSMÈDIA I OBRES INTERACTIVES A EUROPA. Amb la voluntat d’actualitzar-la i d’oferir un petit llistat per les persones i empreses residentes a Espanya, publico aquí les convocatòries d’ajuts a…

Museums are being affected by the proliferation of mobile technologies equipped with Internet access and location media. Although 80% of visitors own a smartphone only a small number of exhibitions are taking advantage of this situation by engaging visitors with…

Carles Sora (Post publicat al bloc cultural Cafès de Patrimoni, Octubre 2014) Els discursos sobre la valoració de l’ús i l’abús de les TIC en el patrimoni i la cultura acostumen a ser poc productius i sovint ens duen a…

Marxa per l’alliberament de la dona, Londres, 1979. Font: Tony Hall Aquest text ha estat originalment publicat al CCCBLab el 4/06/2014 - Versión en castellano - English version Els últims anys hem pogut observar a la web el sorgiment del documental…

  El vídeo musical vive una segunda juventud. Algunos de los mejores clips del pasado año son interactivos, diseñados y realizados para la web. How does it feel? Artículo publicado en EMBED el 12 de enero de 2014 Cerrando el…

Text publicat al blog de la Fundació Escacc el 2013 (malauradament ja no existeix el bloc) La voluntat dels gestors dels museus catalans és clara: volen canviar el decurs dels nostres museus i ho volen fer en clau digital. I és que…

El Tisanurs, també anomenat peixet de plata, és un dels insectes més recurrents que podem trobar entre les pàgines de les edicions més antigues dels llibres que tenim a les nostre lleixes. Els peixets de plata i les termites així…

T’agradaria poder canviar el final de la teva pel·lícula preferida? Evitar la destrucció del món en la recent Melancolia de Lars von Trier o canviar la mort de Leonardo Dicaprio per la del personatge de Kate Winslet a Titanic? Això és el…